De film

De film

Film. Wij houden ervan. In onze professionele samenleving overheerst taal. Wij geven graag daar beeld aan. En het is zoveel meer dan ‘het plaatje bij het praatje’. Heb je een onderwerp wat je niet opgelost krijgt? Of je hebt een dilemma, een verhaal met vele kanten. Een gesprek wat je aan wilt gaan waar heel veel verschillende meningen over zijn. Heb je een wens om een bepaalde doelgroep wezenlijk anders te laten gedragen, maar je wilt daarover met ze in gesprek? Dan helpt beeld. 

DE SERIE: WINDMAKERS

Zo maakten we in opdracht van NWEA (de Nederlandse Wind- en Energieassociatie) een serie bijzondere gesprekken met -wat wij noemen- Windmakers. Allemaal mensen die werken in of met de windsector. Mensen met een passie en gedrevenheid om onze samenleving om te bouwen naar een duurzame samenleving die draait op natuurkrachten, zoals wind. En die duurzame verbouwing van Nederland is nog best een klus. Als brancheorganisatie is NWEA gewend om voornamelijk inhoudelijk te communiceren, en aangezien kennisdelen een van hun taken is, is dat ook logisch. Maar tegelijkertijd wil je ook meer vertellen; laten zien dat je er met hart en ziel aan werkt. Windmakers is een persoonlijke serie gesprekken die opgenomen is in de zomer van 2022.  Hieronder de trailer, bekijk de hele serie hier


de documentaire: Wij & het WAD

Zo maakten we in opdracht van de Vogelbescherming de documentaire Wij & het Wad als vervolg op de natuurfilm WAD. Zoals de titel al doet vermoeden staat de mens deze keer centraal. Wij & het WAD is een bloemlezing van de vele visies waarbij met name vogels een bijzonder rol spelen. Visies op hoe mens en de bewoners van het Wad zich tot elkaar verhouden. Waar het wringt en wat we daaraan kunnen doen. Negen sprekers nemen de kijker mee in de dagelijkse wereld van de WAD-bewoners: de vogels. Wij en het Wad duurt als documentaire 20 minuten. Deze draait op de boten, in bezoekerscentra op de Wadden of in combinatie met een lezing bij speciale gelegenheden. Het doel van de documentaire is om deelnemers te inspireren en te laten reflecteren op hun eigen handelen. Zelfs de grootste Waddenfan kan namelijk misschien nog iets meer doen om het Wad te helpen. Daar gaan we naar op zoek in de Wij & het Wad en het -liefste- leidt het tot een interessant gesprek achteraf. Onder de #waddoejij.

https://www.youtube.com/watch?v=cWcBW77i8_Y